top of page

Horsemanship

Leef de Sunnah

Heb jij altijd paarden prachtige dieren gevonden? Was je ook geïnspireerd door de verhalen over de profeten en sahabah met hun rijdieren? Met deze lessen leer je hoe je vanaf de grond contact kan maken met deze oogstrelende creatie van Allah ta'ala:
 

 وَٱلۡخَيۡلَ وَٱلۡبِغَالَ وَٱلۡحَمِيرَ لِتَرۡكَبُوهَا وَزِينَةٗۚ وَيَخۡلُقُ مَا لَا تَعۡلَمُونَ ٨
En (Hij heeft) paarden, muildieren en ezels voor jullie (geschapen) om op te rijden en (zij zijn) als een sierraad. En Hij schept (andere) zaken waar jullie geen kennis van hebben. (Surah 16: aya 8)

De lessen vinden in groepsverband plaats (max vier personen).* 
De paardentrainer is Arabisch sprekend.
Ervaring met paarden is niet vereist. Vind je paarden spannend? Dan zijn deze lessen juist interessant voor jou!
Binnen een uur komen er verschillende aspecten aanbod. Er wordt hierbij rekening gehouden met het weer, ervaring & capaciteiten van deelnemers en ruimte. Inhoud van de lessen gaan bijvoorbeeld over:

  • Zorg aan de paarden: hoefzorg, zorg voor de leefruimte (mesten, voeding), zorg voor materiaal etc. 

  •  Contact met de paarden: benadering, aan de hand lopen en draven, lichaamssignalen etc.

  • Trainen van paarden: longeren, omgaan met spanning/angst, wandeltochten etc.

De trainer bepaalt en stemt af met de deelnemers hoe de les eruit ziet. De horsemanship lessen zijn geen paardrijlessen. Hier is bewust voor gekozen i.v.m. de draaglast van mijn paarden. Ook is dit aanbod geen regulier aanbod. Bij de maneges staan de paarden vaak al voor je klaar. Of krijg je nog wel mee hoe je ze moet opzadelen. Maar alles erom heen, wat betreft training en samenwerking, wordt vaak niet aangeboden. Voor rijlessen verwijzen we je door naar de manege.

Alleen bij extreem weer gaan de sessies niet door (hiervan wordt je op de hoogte gesteld). Van de deelnemers wordt verwacht dat zij zich kleden op het weer en de werksetting (kleding/schoenen die vies en nat mogen worden).

horsemanship les.png

50% van de investering is een sadaqah voor een behoeftig gezin!

Daarnaast ben je bezig met een productieve, sportieve en leerzame zaak!​

It was narrated that Abu Hurairah said:
"The Messenger of Allah said: 'There is goodness tied to the forelocks of horses until the Day of Resurrection. ..." (Sahih) Sunan Nasa'i 3562

"...All idle pastimes that the Muslim man engages in are falsehood, except for his shooting of his bow, his training of his horse, and his playing with his wife, for they are from truth." (Sahih) Jami` at-Tirmidhi 1637

De Algemene Voorwaarden van Zuster te Paard zijn van toepassing op deze activiteit. Deelname is volledig op eigen risico.


*Wil je graag met een grotere groep komen of heb je andere verzoeken, ideeën of vragen? Schroom niet om contact op te nemen.

bottom of page